CPU shutsdown automatically


#1

Just got my dragonboard, tried booting both from eMMC as well as SD card debian image. I am seeing the log from UART. It does not go beyond this point as pasted below. It stops at CPU shutdown !!. Any help would be appreciated. THanks

[ 30.533129] msm_pcm_volume_ctl_get substream runtime not found
[ 30.539230] msm_pcm_volume_ctl_get substream runtime not found
[ 30.544765] msm_pcm_volume_ctl_get substream runtime not found
[ 30.550655] msm_pcm_volume_ctl_get substream runtime not found
[ 35.142411] init: cannot find ‘/system/bin/qrngd’, disabling ‘qrngd’
[ 36.014046] wcnss: no space available for smd frame
[ 36.021565] QSEECOM: qseecom_load_app: App (keymaste) does’nt exist, loading apps for first time
[ 36.032682] QSEECOM: qseecom_load_app: App with id 3 (keymaste) now loaded
[ 36.045498] wcnss: no space available for smd frame
[ 36.075398] wcnss: no space available for smd frame
[ 36.105671] wcnss: no space available for smd frame
[ 37.587330] NPDecoder (1972) used greatest stack depth: 10264 bytes left
[ 49.554350] Error: returning -512 value
[ 49.555599] Freezing of tasks aborted after 0.001 seconds (124 tasks refusing to freeze, wq_busy=0):
[ 49.673178] Error: returning -512 value


#2

this looks like a boot log with the Android 3.10 kernel, which is what is expected to be flashed on the new board when you receive it. i have no idea why a ‘new’ board would fail to boot though… hopefully someone else can look into that.

however, you also said you tried booting with SD card, for sure, you wouldn’t get such a log with the Debian SD card, since it’s not running the same kernel (and that kernel doesn’t have the drivers mentioned in your log). So if you get this log when you try to boot from SD, then it means you are not booting from SD. Perhaps the switches are not set properly?

If SD boot (with the Debian image) fails, then, please provide the corresponding boot log.


#3

I was able to fix it. I did fastboot from linux host and flashed a recent boot loader, then a debian rootfs image. It worked.

Thanks @ndec for the time.